www.vandrern.com Logo
Bokkedalen - Eidsvoll

Bokkedalen - Eidsvoll

Turopplevelser
Skrevet av: Vandrern ,, (se flere artikler)
Kilometer: 5 Tur - Retur
Muligheter: Fottur,Bål,Mat,

Enkel tur
  1. BOKKEDALEN: Eidsvolls mest populære turmål, sommer som vinter. Følg fylkesvei 181 fra Sundet mot Fenstad/Vormsund. Like før 50-sonen tar slutt, ta til venstre inn Åslettavegen. 700 meter til P-plass. Tur/retur: 5 km

Bokkedalen er et kjent turmål i Eidsvoll. Over 13 000 besøker dette stedet årlig og det er det en grunn til. Stedet har sin egen vennegruppe som heter Bokkedalens Venner. De har merket stier fra alle rettninger, ryddet bort trær og stubber som står i veien. Er det et fuktig parti (myr etc.) har de snekret platting å gå på av materialer sponset av almenningen. Bruer, overaskelser som troll/nisser underveis, ja dette stedet er eventyrlig. Alt er gjort på dugnad og du kan gå på fine trebruer over myren til du kommer til en fantastisk flott Gapahuk med stor grillplass utenfor.

Det er en forholdsvis enkel tur på ca 2,5 km hver vei. Turen går på en god sti og det er ikke kraftig stigning oppover. Egen vintersti med god merking.Det er også grill som er varm stort sett hele dagen, og er den ikke det er det bare å fyre opp.Om man begynner å bli lei pølser på tur så går det fint an å varme annen mat som man har pakket inn i folie, kanskje et ostesmørbrød eller rester fra middagen i går.
GOD TUR...