www.vandrern.com Logo
Romeriksåsene syd på langs

Romeriksåsene syd på langs

Turopplevelser
Skrevet av: Janne Stokken (se flere artikler)
Kilometer: 28 km
Muligheter: Fottur,

Middels tur
Nannestad turlag er et aktivt lokallag innen DNT. Hvert år arrangeres det i deres regi en rekke fellesturer av ulik lengde og vanskelighetsgrad. Korte, lange, barnevennlige, seniorturer, barnevognturer, turer for de yngste... 2. pinsedag gikk en av de lengre turene, Romeriksåsene på lamgs, av stabelen. Det har lenge vært et mål for meg å gjennomføre den 28 km lange turen. Ifjor ombestemte jeg meg på grunn av den ekstreme varmen, men i år var jeg klar. Drømmen skulle gå i oppfyllelse!

Turen startet kl 09:30 fra bussterminalen ved Eltonåsen i Nannestad, og åtte timer senere var Bamse og jeg fremme i Tæruddalen som den desiderte baktropp. Litt over halvveis - i stigningene mellom Spikertjern og Busterudvangen - ble jeg veldig sliten og vurderte å gi meg, men så visste jeg jo at om jeg bare klarte å komme meg til Busterudvangen ville det være lett terreng resten av veien. Og jeg greide det! Sakket kraftig akterut på siste etappe fra Ringdalshytta, men var stolt som en hane da vi nåde Tæruddalen. Jeg hadde jo greid det! 

Det var 45 tobeinte og åtte firbeinte som deltok på turen. På flotte stier i frodig terreng gikk vi fra Øyungsveien i Holter allmenning til Gruvebakken i Gjerdrum, der vi hadde første lille rast. Videre gikk vi over Trollsnesfjellet, et lite stykke langs "Nyveien" og over til Buvatnet, der vi hadde lunsj omgitt av til dels ganske nærgående sauer
 Fra Buvatnet er veien kort til idylliske Spikertjern, der vi hadde en liten pause ved DNTs koselige hyttte. Så var det jevn stigning opp til Busterudvangen og "hytta på toppen". Videre fulgte vi stien til Ringdalshytta og langs Høgsmåsan til Tæruddalen. 
Her ser du noen bilder fra turen, men etter Busterudvangen var jeg tydeligvis for sliten til å knipse bilder :-).