www.vandrern.com Logo
22.07.2021 - 25.07.2021. Overnattingstur. Mylla Nordmarka nord.

22.07.2021 - 25.07.2021. Overnattingstur. Mylla Nordmarka nord.

Turopplevelser
Skrevet av: Tron Olav Kittelsen (se flere artikler)
Kilometer: ,
Muligheter: Overnatting,Bading,Fisking,Fottur,

Enkel tur
Tidlig Torsdag morgen gikk turen opp til Mylla, og en tur sammen med datter, svigersønn, barnebarn og to små hunder som gneldrer for det minste.
Her skal det nytes natur, det skal bades. Svigersønn og jeg skal jakte på ørreten. Samt at jeg også skal gå noen fine fotturer i området.
Vi begynner å rigge camp rundt kl 10:00 på formiddagen. Vi hadde sett oss ut en av de fineste, om ikke den fineste plassen langs Mylla. Må si jeg var litt usikker på om det var ledig der, men det var det. Og gleden sto i tarpen.
Når camp er satt så nytes en bedre friluftslunsj. Det bli sløving og bare sitte å se på de flotte omgivelsene. Ingen turplaner første dagen. Planen for kvelden er fiske.
Svigersønn har med båt, så da økes mulighetene betraktelig for fangst. Å første turen ut i båten gir gevinst. Det begynner med en abbor på rundt halv kiloen, også begynner ørreten å bite kort tid etter, blir 4 fine steke ørret på første turen. Så vi var fornøyd med det.
Neste dag så tar jeg en fin tur ut i terrenget å nyter stillheten, og det blir en fin runde som jeg er fornøyd med.
Tilbake i camp så blir det bading sammen med resten av gjengen, før en ny tur ut i båten. Denne turen og turen på Lørdag så blir det kun et par ørret, men flere abbor på steke størrelse.
Fredag kveld så nytes en bedre ørretmiddag, Sprøstekt ørret surret i rømme. Ikke mye som slår det.
På Lørdag så drar jeg taperloddet og må dra ned til butikken for å handle inn litt mer sammen med min datter. Hyggelig handletur det. Før handleturen så får jeg meg nok en fin fottur i området alene og det nytes.
Når kvelden kommer og vi er ferdig med fiske så blir det satt frem snacks og brus, og jeg går på en smell der. Er jo tross alt Lørdag kveld.
Før leggetid så blir det ut sammen med kjærring og datter og vi lufter hundene.
Vi tar natta rundt kl 00:30, og en halv time etter så skjer det... Våkner til et vanvittig smell. Føler at dette er voldsommere en tordenvær. Alle voksne våkner til utenom kjærringa, hun sover. Jeg vekker henne å hun lurer på hvorfor. Vi aner ikke hva dette er og tar en oversikt utenfor telt, men ser ingen ting, så legger oss igjen.
Rundt kl 02:00 våkner vi igjen, å da også kjærringa. Da kommer det et helikopter flygende over camp, og vi tenker nok at dette er i forbindelse med smellet en time tidligere. Jeg går da inn på nettaviser og ser at det er snakk om en meteoritt som har truffet Finnemarka, å det er jo ikke veldig langt unna. Så blir det en god natt søvn etter det.
Står opp Søndag kl 08:30, ekstremt sjeldent jeg sover så lenge, har nok med natten å gjøre.
Nå blir det frokost, og et bad for de som ønsker det før vi pakker sammen for denne gangen.
En utrolig flott, hyggelig og litt spennende tur denne gangen.

https://tronkittelsen.com/

https://www.facebook.com/Tronkittelsen

https://www.instagram.com/tronolavkittelsen/

https://miniblogg.no/tronk

https://www.snapchat.com/add/turtronk