www.vandrern.com Logo
15.06.2021. Vikerfjell - Høgfjell. Ringerike kommune.

15.06.2021. Vikerfjell - Høgfjell. Ringerike kommune.

Turopplevelser
Skrevet av: Tron Olav Kittelsen (se flere artikler)
Kilometer: 10.20 km
Muligheter:

Middels tur
Tok turen tilbake til Vikerfjell, en stund siden nå. Så følte at nå var det på tide.
Allerede før vi reiser så vet vi jo at dette blir en veldig fin tur, og det i fint vær. Målet for dagen er da Høgfjell hvor vi skal innta en lunsj.
Rett etter at vi starter så treffes det på en hyggelig kar som representere Vikerfjell.
Han forteller at han står å venter på et helikopter som straks kommer. De skal hente ut noe bygningsmateriale fra en hytte. Så hører vi at de kommer. Da settes turen litt på vent, for dette vil jeg jo ha med meg.
Frem med kamera og begynner å filme. Også lander de med fronten rett mot meg. Flytter jeg meg... Nei da jeg står og filmer, og kjenner at hele meg inkludert kjeften fylles med sand. Men hva gjør vel det.
Ja da ble jeg fornøyd.
Så går vi videre mot toppen. Første del gjennom litt skog og myrer, men greit tilrettelagt. Fra der vi parkerte så ble det ikke en veldig stor avstand til tregrensa. Vi går oppover i noe ulent terreng. Å for en fantastisk utsikt. Og får noen skatter av småvann det er der.
Var noe vind i dag. Når vi kom opp til Høgfjell, ja da blåste det rimelig friskt og kaldt. Så den planlagte lunsjen, ja den tok vi i le for vind når vi begynte å bevege oss nedover igjen.
En strålende tur som selvfølgelig anbefales. Denne gangen så gjorde vi en runde av turen.
Helikopterfilmen ligger som siste bilde her.
Se turkart her:
https://www.alltrails.com/explore/map/vikerfjell-hogfjell-ringerike-kommune-e19347e?fbclid=IwAR1A-KH-Op2gMWCrqwdFK_xP0Q-LhxI1ENzP3_wUnhT8CI6JxENIjE3yPhY


https://tronkittelsen.com/

https://www.facebook.com/Tronkittelsen

https://www.instagram.com/tronolavkittelsen/

https://miniblogg.no/tronk