www.vandrern.com Logo
Skreikampen - Feiring

Skreikampen - Feiring

Turopplevelser
Skrevet av: Vandrern ,, (se flere artikler)
Kilometer: 5,3 Tur - Retur
Muligheter: Fottur,

Middels tur
 

 

Ruta var godt merket med blå punkter på steiner og trær. Dessuten var stien, om man kan kalle den brede alleen som det etter hvert har blitt oppover, for det, svært tydelig. Man går seg ikke bort på en slik bred gate. Noe stein, noe god grasbakke, noe fin sti. Variert, som ventet på en slik skogstur. Stien bærer noe preg av mye vann på forsommeren.


På toppen venter en fantastisk utsikt over store deler av Øvre Romerike og Hedmark.

Man ser over Mjøsa til Espa, Tangen og Morskogen med utbyggingen av E6 og jernbane svært så tydelig. Båttrafikken på Mjøsa kan følges og på denne dagen med stille vann, var det flotte krusninger å se etter båtene. Man kan se nordover mot Hamar og Nes, kort sagt kan man sitte ned, nyte sin medbrakte mat og drikke og tenke over livet.

På turen opp passerer man den inngjerdede Johannesgruva. Den er nå godt sikret med gjerde. Ved gruva, som er fylt med vann, er det laget benk og utsiktsplass der man kan se helt ned til Minnesund. I den retningen er utsikten bedre ved Johannesgruva enn fra selve Skreikampen.

Oppe på selve platået, Skreikampen, er det ikke en tydelig topp, men egentlig et lite fjellplatå. Kampen er markert med varde og man har følelsen av at man kommer til fjells når man går ut fra skogen og ut på dette som jeg kaller platået.
Det er lett å finne utgangspunktet for turen til Skreikampen. Det er godt skiltet allerede fra fylkesveg 33 i nord-Feiring oppover bakkene mot parkeringsplassen i Øverbygda. Fra samme kryss er det også godt skiltet til Feiring Jernverk, Carsten Ankers Lysthus og St. Pauls Gruve.

God Tur