www.vandrern.com Logo
Onsdag 06.01.2021 Åsa, Kjærratmuseet til  området Valbekkfossen. Ringerike Kommune.

Onsdag 06.01.2021 Åsa, Kjærratmuseet til området Valbekkfossen. Ringerike Kommune.

Turopplevelser
Skrevet av: Tron Olav Kittelsen (se flere artikler)
Kilometer: 5,62 km
Muligheter: Fottur,

Middels tur
Åsa, Kjærratmuseet til området Valbekkfossen. Ringerike Kommune.
Friskt og kjølig på morgenen i dag. Høytrykk, sol og - 21. Men dagens plan var å reise til Åsa og gå rundt i området der. Der møter vi litt skiftende vær, og en varmere temperatur på rundt - 11.
Her beveger vi oss rundt i et flott området med fin natur og ikke alt for mye snø. Vi starter turen med å følge stier, men velger etter kort tid å gå ut fra disse da vi møter en elv, og må da bevege oss lenger opp i terrenget.
Men turen blir en variasjon på sti og ute i terreng. Om du velger å bare følge stier og evt veier i dette området så er dette en tur for alle. Men følger du der vi gikk, så blir det noe ulent, men ikke voldsomt utfordrende. Så vil nok si at det også passer mange. Flott natur, flott utsikt flere steder.
Når vi når toppen hvor vi skal snu og starte på returen så unner vi oss en god kaffekopp først, og hjemmelaget energibarer. De energibarene er jeg veldig fornøyd med.
Turen anbefales hele året igjennom. Men dette er ikke et område som det var kjørt opp noe skiløyper, og vet heller ikke om det er noe planer om det.
Se turkart her:
https://www.alltrails.com/explore/map/asa-til-valbekkfossen-ringerike-kommune-1e913e1https://www.facebook.com/Tronkittelsen

https://www.instagram.com/tronolavkittelsen/

https://tronk.blog/