www.vandrern.com Logo
Torsdag 27.08.20 Torsæterkampen. Østre Toten.

Torsdag 27.08.20 Torsæterkampen. Østre Toten.

Turopplevelser
Skrevet av: Tron Olav Kittelsen (se flere artikler)
Kilometer: 11,41 km
Muligheter: Fottur,

Middels tur
I dag ble det en tur til Torsæterkampen. Østre Toten.
På jakt etter Hjemmefronthytta som skal ligge i området der.
I dag reiste jeg ut på tur alene. Og hadde Hognsætra som utgangspunkt. Jeg vet det finnes flere steder man kan gå fra.
Igjen møter jeg flott natur og varierende terreng. Det er også noen bratte partier. Det er partier med myrer, men ikke så mye. Der det var myrer hadde de også lagt til rette for at man ikke skal bli våt. Dette ble en veldig fin tur.
Men om du skal følge blå stier, ja da burde du ha GPS for hånd. Noen steder gikk det flere stier og de var også merket blått. Men om du skal til Torsæterkampen så kan du bare følge skilting til Rausteinshytta, da kommer du til rett plass. Jeg kunne ikke se noe skilt hvor det sto Torsæterkampen.
Men leitet litt for å finne hytta som var målet mitt. Tenkte den lå der Torsæterkampen var avmerket på kartet, men det gjorde den ikke. Det er altså ikke merket hvor den ligger. Men når du kommer til Rausteinshytta fra der jeg gikk, ja så bare går du rett frem til enden og følger stien som går til Høyre langs vannet. Da har du retningen.
Hytta ble bygd av motstandsbevegelsen Milorg høsten 1944 og hadde plass til ca 20 personer. Hytta brant ned i 2009, men ble laget en kopi i 2012. Når du nærmer deg hytte så vil du få en ok utsikt. Men hytta ligger ikke på toppen, men på nedsiden av dette utsiktspunktet. Om du ser på kartet jeg har lagt ut, ja da ser du hvor den ligger.
Dette er også en tur jeg anbefaler, men når det er tørt.


Besøk og lik gjerne:

 

https://www.instagram.com/tronolavkittelsen/