www.vandrern.com Logo
Lørdag 18.07.20 Hasleråsen Eidsvoll

Lørdag 18.07.20 Hasleråsen Eidsvoll

Turopplevelser
Skrevet av: Tron Olav Kittelsen (se flere artikler)
Kilometer: 8,22 km
Muligheter: Fottur,

Enkel tur

Ble en tur i dag også. Det ble en tur til Hasleråsen, i Dal Eidsvoll en liten topptur.

Her kan man gå en fin runde. I utgangspunktet godt merket. Målet for turen var jo å gå opp til tårnet som har ca 60 trappetrinn.

Vi gikk her uten å se på kart. Og plutselig har vi gått hele runden uten å se noe tårn. Men vi traff på en hyggelig lokalkjent person som forteller hvor vi skal gå får å komme dit.

Her skal man være litt obs, vi begynte med å følge en grusvei opp, og når vi er på høyden så kommer man til en fin gård. Her står det skilter. Og vi ser jo skiltet hvor det står til tårnet. Men dette virker til og peke litt i feil retning. Så da det var avklart, så kom vi oss opp til det. Fantastisk plass. Fint tårn, og en skikkelig gapahuk.

Og i gapahuken var det godt med sitteplasser og bålplass. Det var borte ved tårnet stablet ved som man da tydeligvis kan bruke. Det var også sittebenker med bord utenfor gapahuken. Om du vil ta turen dit så husk å skriv i bøkene.

Flott natur, og bra jobbet med tanke på fremkommelighet m.m.

Vi var litt uheldig med været i dag. Så vi fikk ikke sett så langt man kan når det er klarvær, men det vi så var helt innenfor.

Da turen startet med en liten skiltfeil så ble det til at vi gikk runden 2 ganger. og da blir det jo litt kilometer også. Men her kan man altså gå fra parkering og rett opp til tårnet om man vil det.

Obs: på turen så vi Tromsøpalmer, men ikke mange. Og de var ikke i veien for oss, men husk å ikke komme borti disse. Turen anbefales.

Se turkart: 
https://www.alltrails.com/explore/map/tarntur-pa-haslerasen-eidsvoll-18fe8eb

Besøk og lik gjerne: