www.vandrern.com Logo
Haldenvassdraget 1 - Joval gård  -  Seterøya

Haldenvassdraget 1 - Joval gård - Seterøya

Turopplevelser
Skrevet av: Vandrern ,, (se flere artikler)
Kilometer: 2
Muligheter: Fisking,Overnatting,Kano,Hengekøye,Fottur,Bål,

Enkel tur

                 HALDENKANALEN.....ET PADLEELDORADO LANGS VAKKER NATURLangs Haldenkanalen og områdene rundt er det duket for mange flotte naturopplevelser. Er du heldig kan du se både bever og fiskeørn. Kanskje ser du ett glimt av villsvin eller elg? Det å padle nedover Haldenkanalen i en kano eller og overnatte i en av de mange gapahukene gir batteriene ny energi.
Lang Haldenkanalen er det 18 gapahuker å overnatte i, og dette er gratis.

Det er fint å være alene i naturen, men det er også fint å dele gleden, øyeblikkene og opplevelsene med andre. I Haldenkanalen er det rikelig med plass til å kjenne følelsen av å være alene eller sammen med andre. Ta dere tid til å bare være sammen og opplev den rause og mangfoldige kanalen. Kjenn vinden suse i håret når du beveger deg gjennom bølgende kulturlandskap, og det til det fulle ( 10 sekundmeter motvind hele veien var en prøvelse, men dog en kjempeopplevelse. Å kjenne varmen fra bålet når du slår leir for kvelden og senker skuldrene, og la tankene vandre fritt mens du lader batteriene og samler nye krefter. Ingenting slår den knitrende lyden og den deilige lukta av bål mens du sitter i gresset eller på en stubbe og bare nyter....nyter at du får lov til å oppleve dette.
Haldenkanalen er en vakker reise fra start til mål.
En kanotur jeg for det meste tok på sparket etter innspirasjon jeg fikk av å lese om den, men den var tøff.
Vi kom ned til et avtalt møtested som heter Joval Gård, hvor vi fikk en liten omvisning på området før vi padlet bort til første overnatting på Seterøya som ligger ca. 2 km. nord for Joval Gård, før starten går nedover vassdraget.
på Joval Gård er det også kanoutleie.
der kan det også leies en kjempelavvo til store fester. www.joval.no  DENNE TUREN ANBEFALES

vandrern.